Anthurium ace of spades - Victory leaf

Anthurium ace of spades - Victory leaf

After 4months, being dormant..she's pushing out new baby.

Masa mula² sampai, dah ada 1 baby leaf, tapi died. Lepas dari tu dia pandang sepi je Malaysia. Kesian mami dia crying

Of course not for sale, sistur tak tamak sangat, sanggup lagi jual mesin jahit tepi dari dia ni laugh

Senang tak? Nak acclimate dia dengan cuaca kita TAK senang. @pokokhouse ni takde humidifier mau pun greenhouse yang fully functional. She stay with the rest of the babies, south facing light open area. So bila daun baru dah keluar, the new leaf is special. Because the new one is ready and fully acclimatized dengan suasana sub urb separa kampung yang kejap super panas..kejap hujan je ...kejap berangin sejuk panas ni sama macam tuan dia cheeky

New lesson harini, ingat.. bila your new plants give you new perfect leaf, the newest leaf is your victory leaf. That means the new one will be ready fully for your type of cuaca and environment.

Penting ke tips ni? Tak penting kalau anda tak kisah beli lagi. Penting kalau anda nak belajo and appreciate the money spent wink

Sebab tu jangan jemu bila tanya seller 'sis, ada ke? Sis jual?' Tapi, seller jawab 'tunggu stabil, new shoot/leaf baru saya jual' tapi kalau tak sabar, you can always direct purchase them. No harm pun. Just risiko tanggung sendiri smiley

 

#pokokhouse #little17jungle #anthuriumaceofspades
#anthurium #antuanthu
#allaboutanthuriums #aceofspades #anthuriumthursday