How much will you pay for a plant?

How much will you pay for a plant?

Honestly, i do have a budget in buying them. Sekarang ni, banyak pokok rare, price tag dia astaga. I'm to the point bila tanya harga, telan air liur je la. Tapi, understood la.. europe dengan rare plant nya tengah menggila harga, source supplier kita pun lebih kurang sana.. from Thai, Singapore, Indo... so bila ada market di Europe which obviously buying power sana besar, of course la supply banyak jual ke sana.. kita sini dapat la tempias harga astaga tu sebab nak juga beli kan. (Eh aku la tu cheeky)

Tapi jadilah pembeli bijak wink sebab seller pun bijak. Ada duit, can buy. Takde duit, can swap. Takde pokok nak swap, simpan gambar dalam phone, lain hari duit tabung dah cukup moh ler beli laugh Collecting plants is not a competition, and bila you compete tu yang jadi market harga merepek². Tapi jangan pula nak juga pokok tu, you guilt trip the seller to give them the price you want. Sabar lah. Having had prior experience, some of the seller really going through a lot to bring in the plant. Some.

I'm gonna sit out this frenzy rare plant price bubble for now. Care for what i have in my possesion, hunt locally, and sell some cuttings definitely. Maybe do some swap (yes, i have been eyeing some of your plants cheeky) and stay safe eh.

So sekarang, i officially tengah fasa telan air liur cool

Gulp gulp gulp

#pokokhouse #little17jungle #monstera #monsteralbo #philodendronmacdowel #anthuriumcrystallinum #monsterathaiconstellation #anthuriumaceofspade #begoniamaculata #anthuriumbrownii #aroids #aroidaddict #allaboutanthuriums #anthurium