Philodendron pink princess

I've got lots of question about how to get nice variegation (begitu opening, tapi tak la lots sangat cheeky saja nak bunyi banyak ahahahaahaha)

Oh, variegation means bila plants has areas of different colour. Macam harini gambar pink princesss so variegation untuk philodendron pink princess is obviously Pink smiley hahaha

Ada tanya betul ke pink princess tak boleh guna baja N tggi nanti variegation pink dia hilang?

Jawapannya : i used baja mostly osmocote ada yang N14 kadang guna N19 and selalu juga topup dengan liquid fert N21. So if you consider all the number (or still not high enough?) mmg high juga la. So far PPP dah produce 2 new fully pink leaves. So busted kot. Boleh je guna baja N tinggi.

Jenis light untuk PPP?

Jawapannya : mcm in my igtv entry, dia dapat brightest indirect bright light. Tapi sebab light mcm ni selalu panas, so kena la i siram hari². Sebab siram hari² so medium i kena la porous.

Of what i read, nak propagate pink princess ni paling afdal cut masa dia keluar daun yang pink var dia kuat, then you should have stem yg kuat juga var. If you cut on stem yg nampak var dia kurang pink so the next prop pot tu will produce lesser pink var.

Itu yang mader baca, mader tak buat lagi propagation lagi for PPP so sembang je la. PPP ada satu pasu je. Sayang. Nak bagi dia tinggi menjulai baru potong pada bulan julai juga cheeky

Sekian, cerita PPP harini.

Ps. Osmocote can get @pokokhouse
Guna website www.pokokhouse.com
Penat fader buat website from zero to hero gituh